• Simpel screenshots maken van een complete webpagina

  Via lifehacking.nl:

  Heel soms heb je dat net even nodig. Een screenshot van een webpagina. Je kan dan screenshots maken en deze in Photoshop onder elkaar plakken of via Browsershots een fullsize screenshot opvragen. Maar, dat kost veel tijd en veel moeite.

  Met Paparazzi gaat dat supersimpel! Je geeft het adres van de pagina op, stelt eventueel nog een vertraging in (om bijvoorbeeld plaatjes en filmpjes goed te laten laden) klikt op Capture en even later staat er een plaatje klaar om opgeslagen te worden in verschillende bestandsformaten.

  Lees verder
 • Op woningjacht

  Een paar weken geleden heb ik me ingeschreven bij Woonbedrijf het moederbedrijf van Vestide de Eindhovense studentenhuisvester. Het leuke is dat je bij Woonbedrijf je woontijd bij Vestide mag meenemen als wachttijd, dus ik sta nu al direct op ruim vierenhalf jaar.

  Om alvast een idee te krijgen wat mijn kansen op de woningmarkt zijn over een paar maanden als ik afgestudeerd ben en m’n kamer moet verlaten heb ik eens gereageerd op een drietal leuke appartementjes.

  Plattegrond Urkhovenseweg 40

  Bij het eerste stond ik op plaats 318 van de 329 inschrijvers, dus dat gaf niet echt goede hoop. Bij het tweede en derde (allebei in hetzelfde complex) kwam ik gewoon patsboem in één keer in de top 10 terecht! Maar dát was niet de bedoeling! Nu moet ik gewoon serieus gaan nadenken of het misschien niet al een idee is om nu al te verhuizen.

  Misschien dat ik dus binnenkort op de Urkhovenseweg terecht ga komen.

  Update: Blijkbaar heeft Woonbedrijf heel braindead gekozen voor URLs die niet permanent zijn :( dus kom je met de ‘eerste’, ‘tweede’ en ‘derde’ link uit op dezelfde zoekpagina (ja, je kan alleen op straat zoeken en het huisnummer mag er niet bij want dan vind je niks).

  • Eerste: Lortzingpad 28 (plattegrond)
  • Tweede: Urkhovenseweg 40 (plattegrond zie plaatje hierboven)
  • Derde: Urkhovenseweg 70 (zelfde als nummer 40)
  Lees verder
 • Hemelrijken Gemist

  De website Hemelrijken Gemist bestaat al wat langer, maar ik had het hier nog helemaal niet weggezet. Welnu, ik heb dus een nieuwe website opgezet die het doel heeft het leven in Hemelrijken weer te geven voor de oud-bewoners en tijdelijk elders wonenden. Het is een nogal eenzijdige blik natuurlijk, van een enkel groepje bewoners, maar het geeft toch een idee.

  Ik heb trouwens op Eindhoven-in-Beeld.nl wat foto’s uit de buurt gevonden. Als je erop klikt krijg je een grote versie, met de pijltjestoetsen kan je er doorheen bladeren.

  Foto uit 1929. De tegenwoordige dagopvang voor daklozen (oorspronkelijk de rectorswoning) is nog niet gebouwd.

  Foto uit 1970. Het begroeide gebouw is tegenwoordig volledig weg, ook de stenen muur die de gebouwen met elkaar verbond is weg. Overblijfselen hiervan zijn tegenwoordig nog wel zichtbaar.

  Foto uit 1931. Wasplaatsen, onbekend waar deze zich bevonden.

  Foto uit 1931. Een keuken, aan de vloer en de plafondconstructie te zien op de begane grond.

  Foto uit 1948. Een kamer in het pensionaat.


  Datum onbekend, maar in de jaren 70 en 80 zat hier een wijkcentrum.

  Foto uit 1982. Tegenover het klooster stonden deze huizen, nu staat er basisschool de Fellenoord.

  De gang op de begane grond. De hoekige boogconstructie is nog steeds zichtbaar aanwezig.

  De Kapel. De blokken die in onze keuken uit de muur steken zijn kraagstenen, bedoeld om de dakconstructie van de kapel te dragen. Zeer waarschijnlijk zijn de kraagstenen op deze foto precies dezelfde die je in ons huis nog steeds ziet. Hier zie je ook dat er dus een verdieping is toegevoegd bij de grote verbouwing; onze keuken zweeft ergens in het midden van de kapel.

  Lees verder
 • Under Byen in Ekko

  Zo, nu het gedoe met de kapotte harde schijf achter de rug is weer eens een gewoon stukkie tekst. Vorige week woensdag zijn we weer eens een bandje gaan bekijken. Ditmaal was het opnieuw een Deense groep, Under Byen (spreek ongeveer uit als ‘onne buuen’) en dat was zeker leuk.

  Met de Flip heb ik een filmpje gemaakt:

  Lees verder
 • Hard Disk Crash

  Nee, geen Wall Street Crash. De schijf van m’n laptop heeft het niet overleefd en de backup die ik had, heb ik gesloopt voordat ik hem terug kon zetten.

  Helaas stond ook de bron van deze site op de schijf en die ben ik nu dus kwijt. Gelukkig daarentegen heb ik wel nog alle XML bestanden e.d., dus ik moet in staat zijn de hele site weer werkend te krijgen, maar dat duurt dus nog wel even. Voorlopig dus even geen updates hier :(

  Update: Ik heb gisteravond even lekker met Ruby, de XMLs en YAML gestoeid en het gevolg is dat ik vrijwel alles heb kunnen herstellen. Bijna alles, want als je op de website zelf kijkt zie je wel dat er het een en ander mist, zoals opmaak.

  Lees verder
 • Stop De Telefoongids

  rants

  Gebruik jij ook de papieren telefoongids niet?

  Anno 2008 ploft er nog steeds elk jaar een ge-update Telefoongids van zo ongeveer een halve kilo tot 1 kilo bij elk huishouden en elk bedrijf in de bus, hetzelfde gebeurt met de Gouden Gids.

  Een hele hoop mensen gooien die zware boeken gelijk weer in de oud-papier bak of de vuilnisbak omdat ze hem geen seconde gaan inkijken, of hij ligt het hele jaar naast de telefoon te verstoffen. Er zijn al jaren de altijd up-to-date sites van De Telefoongids en de Gouden Gids zelf, en bijna iedereen weet dat.

  Wij hebben al een Nee-Nee-sticker, dus waarom komt dat ding toch nog elk jaar binnen? Dat komt omdat de bedrijven achter de gidsen zich dus niet aan de afspraken over huis-aan-huisbladen houden.

  Dus, ga naar StopDeTelefoongids.nl en bespaar een paar bomen, want “ook niet-boomknuffelaars vinden het zonde van het papier…”

  Update oktober 2018: Eindelijk zijn we van dat onding af!

  Lees verder
 • Alle vakken af, ik ga koffiedik kijken!

  Nou, het is dan toch eindelijk gebeurd, het allerlaatste vak is gehaald (van de vier studenten die het tentamen hebben gedaan, ben ik trouwens de enige die het gehaald heeft)! Tussen mij en m’n papiertje staat nu alleen nog maar een afstudeerproject.

  Ik zal proberen uit te leggen wat ik ga doen.

  De faculteit Wiskunde en Informatica verzorgt onder andere de programmeer-cursussen voor de andere faculteiten van de TU en voor een paar VWO scholen in Eindhoven (bij het schoolvak informatica dus). Deze cursussen zijn een introductie in de programmeertaal Java, een taal die in het onderzoek en bedrijfsleven tegenwoordig veel gebruikt wordt.

  Een van de concepten die Java rijk is, is objectoriëntatie. Omdat veel beginnende studenten bij een programma denken aan een rechtlijnige uitvoer van instructies levert dit problemen op bij Java, omdat in een objectgeoriënteerd programma veel meer op en neer wordt gesprongen in verschillende delen van de code. De beginnende programmeur verliest dan al snel het overzicht over z’n programma en kan daardoor fouten maken.

  Het project waaraan ik ga werken heet CoffeeDregs (koffiedrab) en gaat de uitvoering van objectgeoriënteerde programma’s visualizeren. Objecten, methoden, variabelen, ze krijgen allemaal een visuele representatie in de tool.

  Wat er nu is, is een proof-of-concept, een bewijs dat wat ze willen ook mogelijk zou zijn in een echt product. Een programma kan gestart worden in de tool en dan stapje voor stapje gevolgd worden bij de uitvoering. Grafisch klopt er echter nog niet veel van en dat moet ik dus nu gaan oplossen.

  Het idee is niet helemaal nieuw en er zijn dan ook al verschillende tools die de uitvoering van programma’s visualiseren (JEliot heeft een filmpje op de site staan en lijkt wel een beetje op wat wij zouden willen), maar natuurlijk gaan wij het helemaal anders en beter doen :P

  Het project spreekt mij aan omdat er een echte gebruiker is en je niet in het wilde weg aan het onderzoeken bent. Ik hoop ook dat de studenten er straks iets aan gaan hebben.

  Lees verder
 • Vakantie in Kopenhagen

  We zijn alweer een ruime week terug van Kopenhagen, maar ik moest eerst nog even een tentamen voorbereiden, dus de foto’s kwamen wat later, maar wél in een wat origineler jasje dan een standaard gallery pagina.

  Het is een mooie week geweest, zij het een beetje vermoeiend, maar daarvoor is het natuurlijk vakantie… Een verslagje met wel heel veel gaten:

  De eerste dag begon een beetje vroeg om 5 uur, omdat we de goedkope red-eye vlucht hadden gekozen. Daardoor waren we echter wel al om half 10 bij het hotel en konden we dus meteen de eerste dag de stad al gaan verkennen.

  Het weer liet ons de eerste dag nog wel onze jassen meenemen, maar die hebben we uiteindelijk helemaal niet aan gehad. Rond een uur of 5 trok de bewolking weg, die we pas op de laatste dag weer terug zouden zien.

  Goed, de eerste dag, een beetje rondwandelen in een nieuwe stad, zonder echt een doel voor ogen en vooral goed rond je heen kijken. Het ziet er allemaal een beetje Noord-Duits en een beetje Scandinavisch uit.

  De dagen erna wordt het alleen maar warmer en komt het dagprogramma vooral neer op een paar uurtjes rondwandelen, wat bekijken en dan lekker niksen tussen de Denen in het park met de snackjes en drinkjes die we in de supermarkt hebben gehaald (tip: zoek uit hoe de supermarkten heten waar je heen gaat en probeer van te voren al uit te vinden waar ze zijn, in Denemarken zijn het Netto en Irma die we veel tegen kwamen).

  Maandags gaan we per trein naar Malmö in Zweden; minder Duits, meer Scandinavisch.

  Woensdag is onze laatste dag, we hebben niks meer gepland staan en gaan een kijkje nemen in Ørestad, een van de nieuwste wijken van Kopenhagen met veelbelovende architectuur etc. Nu moeten we ergens een verkeerde afslag genomen hebben, want zo geweldig was het nou allemaal ook niet. We pakken de metro terug de stad in, halen voor de zoveelste keer een ongelooflijk lekker ijsje (vlierbessen, hmmmm) en wachten tot we naar huis mogen :)

  Lees verder