Het 2008e jaar van de Gregoriaanse kalender zit er alweer bijna op. Voor mij was het best een leuk jaar, waarin ik m’n collectie Scandinavische vlaggetjes op m’n tas heb kunnen completeren. Én dat ik dat niet alléén hoefde te doen! Een terugblik.

2008 begon voor mij in een mistig Groningen en ik had afgesproken voor de nieuwjaarsduik in Scheveningen. In de dikke soep probeerden we met de auto het noorden te verlaten, maar strandden in Heerenveen. Met de trein bereikten we uiteindelijk nog wel mooi op tijd de hofstad.

In januari kwam ook m’n Nokia N810 binnen waarmee ik later Twitter begon te verkennen. Met de N810 doe ik tegenwoordig maar weinig, vooral omdat de Nokia ontwikkelomgeving in Mac OS X niet prettig werkt. Jammer, want het platform is verder best aardig.

Februari stond vooral in het teken van de studiereis naar Noorwegen, Zweden en Finland.

In februari en maart heb ik ook nog wat schaatswedstrijden gereden in Heerenveen, Nijmegen en in ons eigen Eindhoven.

In mei sloot ik mijn bestuurswerk voor Isis af en in juni besloot ik dat m’n toenmalige afstudeeropdracht niet tot iets zou gaan leiden. Met frisse moed zocht ik een nieuwe opdracht, die inmiddels flink aan het opschieten is en hopelijk in maart/april klaar gaat zijn.

Rock Werchter was m’n eerste meerdaagse festival en met Marly ben ik op vakantie naar Kopenhagen geweest.

Ik begaf me in de tweede helft van 2008 op het videopad met een Flip Ultra. In oktober kreeg m’n laptop een leuke harddisk crash waarbij ik een hoop bestanden kwijt leek te zijn die ik later op andere plaatsen weer terugvond. Slechts een paar videos ben ik voor altijd kwijt. Tóch ben ik nu nóg wat beter m’n backups gaan bijhouden :-).

In november zijn Marly en ik begonnen met het zoeken naar een plekje voor ons twee. De Urkhovenseweg is het nooit geworden, maar inmiddels hebben we al drie woningen aangeboden gekregen en de luxe gehad ze af te wijzen.

Vanavond sluiten we 2008 af en beginnen vol goede moed aan het jaar waarin ik eindelijk zal gaan afstuderen! Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!