Mijn naam is Christian Luijten (bijgenaamd Íslandsvinur).

Ik werd in 1982 op een mooie zomerdag in Breda geboren en groeide daar ook op. Al in 1987 werd ik besmet met het computervirus dat me tot de dag van vandaag bezighoudt. Als iets programmeerbaar was, wilde ik ermee rommelen.

Begin 2005 raakte ik gefascineerd door IJsland en na veel papierwerk is het me gelukt om van augustus tot en met november 2006 een taalcursus en aansluitende stage te regelen. Nog in de ban van de cultuur van het noorden schreef ik me begin 2007 in voor een studiereis naar Scandinavië met de studievereniging GEWIS, die in februari 2008 zou plaatsvinden.

Daar, in het hoge noorden van Europa heb ik mijn vriendin leren kennen waarmee ik later getrouwd ben en nu drie kinderen mee heb. Dit was weer een hele nieuwe uitdaging, want kinderen blijken zich niet zo makkelijk te laten programmeren!

De fascinatie voor koude oorden en in het bijzonder voor ijs laat zich ook op sportief gebied merken: Sinds 2005 ben ik actief schaatser bij de Eindhovense studentenschaatsvereniging Isis. Van mei 2007 tot mei 2008 was ik secretaris van de vereniging en ook buiten het bestuurswerk was ik actief in de internetcommissie, de fotocommissie en ook in de redactie van het verenigingsblad de Crisis. Met het eind van de studie kwam ook een eind aan de Isis-tijd. Daarna bleven de ijzers jarenlang in het vet, maar een paar jaar geleden begon het weer te kriebelen en rijd ik nu weer mijn rondjes in Grefrath bij de Recreatieve Schaatsvereniging Noord-Limburg (RSNL)!

In 2009 ben ik als informatica-ingenieur afgestudeerd aan de faculteit Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven. Voor mijn afstudeerproject bij de vakgroepen Visualizatie en Formele Methoden ontwikkelde ik mee aan de educationele tool CoffeeDregs die het werken met Java voor beginnende programmeurs moet vereenvoudigen. Ik begon daarna als Java Programmeur bij internet- en softwarebureau ISAAC. Bijna twee jaar later zocht ik het groter en ging bij Océ-Technologies aan de slag met grote printers. Weer vijf jaar later ging ik terug naar mijn roots op het web bij GX Software, om uiteindelijk te landen in Overloon bij IXON Cloud.

Reisverslagen: