Mijn naam is Christian Luijten (bijgenaamd Íslandsvinur). In 2009 ben ik als informatica-ingenieur afgestudeerd aan de faculteit Wiskunde en Informatica van de Technische Universiteit Eindhoven. Voor mijn afstudeerproject bij de vakgroepen Visualizatie en Formele Methoden ontwikkelde ik de educationele tool CoffeeDregs die het werken met Java voor beginnende programmeurs moet vereenvoudigen.

Ik werd in 1982 op een mooie zomerdag in Breda geboren en groeide daar ook op. In 1995 ging ik naar het Onze Lieve Vrouwelyceum en in 2000 begon ik mijn universitaire carriere op de TU in Eindhoven. In eerste instantie bij de faculteit elektrotechniek voor de opleiding informatietechniek, maar na een jaar ben ik overgestapt naar informatica bij de faculteit wiskunde en informatica. Na een paar jaar heen en weer reizen besloot ik in 2004 dat het tijd werd op mezelf te gaan wonen.

Begin 2005 raakte ik gefascineerd door IJsland en na veel papierwerk is het me gelukt om van augustus tot en met november 2006 een taalcursus en aansluitende stage te regelen. Nog in de ban van de cultuur van het noorden schreef ik me begin 2007 in voor een studiereis naar Scandinavië met de studievereniging GEWIS, die in februari 2008 zou plaatsvinden. Hier heb ik mijn vriendin leren kennen waarmee ik later getrouwd ben.

De fascinatie voor koude oorden en in het bijzonder voor ijs laat zich ook op sportief gebied merken: Sinds 2005 ben ik actief schaatser bij de Eindhovense studentenschaatsvereniging Isis. Van mei 2007 tot mei 2008 was ik secretaris van de vereniging en ook buiten het bestuurswerk ben ik actief in de internetcommissie, de fotocommissie en ook in de redactie van het verenigingsblad de Crisis.

In 2009 studeerde ik af en begon ik als Java Programmeur bij internet- en softwarebureau ISAAC. Bijna twee jaar later zocht ik het groter en ging bij Océ-Technologies aan de slag met grote printers. Weer vijf jaar later ging ik terug naar mijn roots op het web bij GX Software.

Reisverslagen: