Posts

 • Isistoernooi 2008

  Zo, koud terug uit Scandinavië heb ik aan het jaarlijkse Isistoernooi meegedaan. Zonder enige training of überhaupt langer dan 10 minuten op het ijs begon ik vol goede moed aan tweemaal 500 meter, een 1000 meter, een 3000 meter en vandaag nog een 1500 meter.

  lees verder
 • Twitter

  Om het thuisfront efficiënt op de hoogte te houden terwijl ik in Scandinavië ben heb ik een week of twee geleden een gebruiker op Twitter.com aangemaakt. Het is tevens een experiment om het concept microbloggen (een weblog in het heel klein) uit te proberen vanaf m’n Nokia N810. In het achterhoofd heb ik de hoop dat gratis Wi-Fi in Scandinavië net zo toegankelijk is als in IJsland, hoewel ik ook berichten zou kunnen plaatsen via SMS.

  lees verder
 • Vierde IIW

  Vanavond stond alweer de 4e IIW (Interne Isiswedstrijd) op het programma. Na een marathon die ik aan me heb voorbij laten gaan en een rampzalige 1500 meter (op m’n toen splinternieuwe schaatsen, dus daar kwam het wel door), was het weer tijd voor een 500/1000m combinatie.

  lees verder
 • ...Because Nerds Are Cool In Iceland

  Gelezen op How do you like Iceland?:

  Because Nerds are Cool in Iceland

  A laptop in Reykjavik is like a guitar-case on the continent: it doesn’t matter what you’re doing with it, just carrying one around increases your chances of getting lucky.

  Imagine using your computer in a pub back home; everybody would look at you like you’re barmy… before turning back to the television that’s blaring away in the corner, that is. Nearly all bars in Reykjavik are TV-free, thankfully, but what’s even better is that being a nerd is actually considered cool in Iceland, and you can surf the net in the pub without anybody thinking any the less of you for it.

  lees verder