De presentatie waar gadgetliefhebbers elk jaar weer op zitten te wachten, de keynote van de Apple WWDC - de World Wide Developer Conference - heeft dit jaar in mijn ogen weinig interessants opgeleverd.

Apple Waar in het verleden iMacs en andere revolutionaire computers werden onthuld, is het nu verworden tot een businesspraatje met vervolgens de presentatie van een kleine upgrade aan een bestaande gadget. Zijne Steveheid vertelde dit jaar dat er weer een hele hoop apps zijn bijgekomen, dat er een hele hoop iPads en iPhones verkocht zijn en dat ze ook nog een paar iBooks hebben verkocht.

Hij ging vervolgens door met de nieuwe iPhone 4. Naast een nieuw uiterlijk - ik vind het best wel lelijk - is het enige noemenswaardige in mijn ogen de toch best wel hoge schermresolutie van 960 x 640 op dezelfde dimensies als de huidige iPhone. Dat komt dus gewoon neer op 326 dpi; beter dan wat een gemiddelde printer afdrukt. Het is te verwachten dat de volgende versie van de iPad ook zo’n hoge resolutie krijgt (mits ze de schermen zo ver kunnen opschalen).

De andere upgrades, een 5 megapixel camera en bijbehorende 720p30 videoresolutie, vind ik eigenlijk tamelijk logische stapjes. Ook de front-facing camera die videobellen mogelijk maakt is niet echt revolutionair, die hebben we in andere telefoons ook al gezien.

Al met al ben ik niet echt onder de indruk. Is het Reality Distortion Field afgebrokkeld of ben ik uit de Apple zone? Waar is de Apple TV reanimatie of - doe eens wild - een complete Mac mini redesign? Waar zijn de producten volgepropt met innovaties die je credit card laten jeuken?

Ik ben underwhelmed. Behalve over de nieuwe naam van het iPhone OS… Die is ook schitterend ;-)