Onderstaande kaart van Eric Fischer laat van foto’s op flickr.com zien waar ze zijn gemaakt (“geotagging”) en hoe snel de maker ervan bewoog. Een zwarte lijn geeft de snelheid van een voetganger weer, rood is vaar- of fietssnelheid en groene en gele lijnen geven de snelheid van een auto of trein aan.

The Geotaggers' World Atlas #2: London
London

Het geeft de toeristische trekpleisters goed weer, rechtsonder zie je Greenwich, iets erboven Canary Wharf. Het centrale cluster stopt rechts tamelijk abrupt met Tower Bridge. Er is een grote concentratie te zien in Westminster. Helemaal links zie je de botanische tuinen Kew Gardens.

Op de hoogste resolutie is goed te zien hoe de kaart tot stand kwam. Fischer sorteerde eerst alle foto’s op datum en tijd, en trok vervolgens lijnen tussen opeenvolgende foto’s als deze redelijkerwijs dicht genoeg bij elkaar lagen. Liggen de punten dicht bij elkaar is de lijn zwart, liggen ze wat verder uit elkaar zijn ze rood.

Het is opvallend dat de kaart nu al zo’n groot detail toont, want het geotaggen van foto’s is een redelijk nieuw verschijnsel en slechts een handjevol mensen zal waarschijnlijk hun foto’s volledig automatisch laten geotaggen.

Meer steden staan op The Geotaggers’ World Atlas on Flickr.

The Geotaggers' World Atlas #14: Amsterdam by Eric Fischer, on Flickr
Amsterdam