Vandaag heb ik na bijna 3,5 jaar afscheid genomen van mijn collega’s bij GX Software in Nijmegen, want vanaf morgen start ik bij IXON in Overloon!

IXON laat machinebouwers verbinden met de machines die bij hun klanten opgesteld staan. Hierdoor kunnen die machinebouwers op afstand problemen verhelpen (remote service), maar ook de huidige toestand bekijken (monitoring) en uiteindelijk kunnen ze zelfs op basis van die monitoring voorspellingen doen wanneer bepaalde onderdelen zullen gaan falen (predictive maintenance).

Het is een compleet andere branche dan marketing en communicatie waar ik me voorheen vooral in bevond en dat is precies wat me er zo enthousiast over maakt. “De industrie” wordt in Nederland vooral als een vies woord gezien, terwijl we diezelfde industrie keihard nodig hebben voor onze welvaart. Ik hoop daarom dat ik zo mijn bescheiden steentje kan bijdragen aan een efficiëntere industrie, zodat zij zich kunnen gaan bezighouden met de verduurzaming ervan.

Ik heb er heel veel zin in en ga weer een hoop mooie dingen maken!