Eng hoor, zo’n OV-chipkaart… Nu kunnen “ze” steeds zien waar we heen reizen met het OV! Nu het nieuwe vervoersbewijs zo’n beetje definitief is ingevoerd (op Veolia-land na dan, belachelijk), staat iedereen opeens op z’n achterste benen dat “de privacy eraan gaat”.

OV chipkaart Als je alleen even verder denkt, kon de NS al jaren nagaan wie waarheen reed. Elke keer als je een kaartje koopt, dan gebruik je namelijk je pinpas. In het algemeen gebruik je daarvoor steeds dezelfde pas en dus kan de NS kaartjes koppelen aan een pinpas.

Vervolgens hoef je maar een enkele keer geld-terug-bij-vertraging te claimen, om een specifiek kaartje te koppelen aan een naam en daarmee aan de pinpas waarmee dat kaartje is gekocht. Wellicht krijg je die informatie echter al veel eerder, want toen ik eens bij de lokale fietsenmaker een nieuwe band pinde, wist deze mij ongevraagd te vertellen dat ik meneer Luijten was. In ieder geval is de pinpas te koppelen aan een naam.

Hoe kan je dit voorkomen? Je kan je kaartje voortaan kopen met contant geld, maar let op! In de perfecte samenzwering zit de bank natuurlijk ook in het complot! Op een bankbiljet staat een serienummer, dit is gedrukt in een voor de computer extra goed leesbaar lettertype. Bij het uitgeven van de biljetten wordt geregistreerd welke serienummers met welke pinpas (of aan welke persoon) zijn uitgegeven. Als je deze biljetten vervolgens gebruikt om een kaartje te kopen, worden ze weer gelezen en kunnen we weer het kaartje koppelen aan een persoon.

We gaan nu dus eerst naar de Kiosk en kopen een beker koffie, zodat we nieuw, ongeregistreerd geld terugkrijgen. Daarmee kopen we nu ons kaartje… Wat een gedoe!

En dan komen we terug bij de OV-chipkaart: Ook hiervoor bestaat een anonieme kaart en zelfs wegwerpkaartjes die een beperkte geldigheid hebben. Maar dan wordt er geklaagd dat hier geen kortingen op kunnen worden gegeven en daarmee zijn we eigenlijk op de kern van de gevoelens gekomen: Geld!

Nederlanders geven hun persoonlijke gegevens maar al te graag weg voor een voordeeltje. Het is geen probleem als door een paar grote commerciële bedrijven een compleet profiel wordt gemaakt van al onze boodschappen voor een paar Airmiles. Als vervolgens onze eigen volksvertegenwoordiging met een zelfde plan komt, gaan we piepen. Rare jongens, die Nederlanders!